IMG-20171102-WA0013

YÜKSEL BİNİCİ PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYESİ SAYIN EJDER AÇIKKAPI İLE GÖRÜŞTÜ

TEMAD Yeni Dönem Grubu Genel Başkan Adayı Yüksel Binici ve beraberindeki heyet 02 Kasım 2017 Tarihinde Plan Bütçe Komisyonu toplantı arasında TBMM Plan bütçe Komisyonu üyesi Elazığ Milletvekili Sayın Ejder AÇIKKAPI ile görüştü.

Yapılan görüşmede yıllarca çok zor koşullarda çalışan ve emekli olan, meslektaşlarımızın özlük hakları konusunda başta Makam – Görev tazminatları ve Başlangıç dereceleri olmak üzere detaylı görüşme yapıldı. 2018 yılı bütçe görüşmelerinde yer alması talebinde bulunuldu. Konu ile ilgili belgeler verildi.

Türk silahlı kuvvetlerinde subaylar aldıkları tazminatlarda emekli maaşlarına yansıtılır ibaresi olduğu için emekli olduklarında maaşlarının % 80 – % 85 ‘ni almaktalar. Astsubaylar çalışırken tazminat almadıkları gibi emekli olduklarında maaşlarının % 50 – % 55’ni almaktalar. Astsubaylarada Başçavuş ve Kıdemli Başçavuş rütbelerinde Makam – Görev tazminatı verilmeli, Ayrıca Astsubayların başlangıç dereceleri birçok meslek yüksekokulu mezunu memurlarda olduğu gibi 9/1 yerine 9/2’den başlatılması gerektiği ifade edildi.

TBMM Plan bütçe Komisyonu üyesi Elazığ Milletvekili Sayın Ejder AÇIKKAPI konuyu Komisyon Başkanına ileteceğini sorunlarla ilgileneceğinisöyledi.

TEMAD Yeni Dönem Grubu Genel Başkan Adayı Yüksel Binici ve ekibi Astsubay intibaklarının alınmasında olduğu gibi Makam -Görev tazminatları ve Başlangıç dereceleri ile diğer tüm sorunların çözülene kadar takipçisi olacaktır.
En zor koşullarda görev yaparak, en çok şehit veren meslek grubu olan Astsubayların ve ailelerinin yasam şartlarının iyileştirilmesi için bıkmadan, usanmadan çalışmalarına devam edecektir.

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ